HOT/COLD STONE MASSAGE

 

Bij Hot en Coldstone massage wordt er gebruik gemaakt van verwarmde stenen en gekoelde stenen. Hierdoor wordt het een compleet in balans zijnde lichaamsmassage die het hele lichaam/wezen harmonieert.

Door Hot en Coldstones te gebruiken is deze manier van masseren een zeer diep werkende, afval afvoerende en ontspannen behandeling voor het gehele lichaam. Hot en Coldstone massage ondersteunt alle niveaus van healing. Door een Hot en Coldstone massage kan het fysieke lichaam ontgiften, ontspannen en in balans komen, het ondersteunt ook het emotionele en het mentale helingsproces. Het brengt op alle vlakken harmonie en energie.

 

Hotstone massage

Hotstones worden in water opgewarmd tot 50 a 60 graden. De huid wordt met natuur zuiver olie, zoals amandelolie ingesmeerd zodat de warme stenen soepel kunnen glijden over de huid. Het is mogelijk om etherische oliën, bijvoorbeeld Eucalyptus olie door de amandelolie te mengen voor een extra werking. Daarna worden de warme stenen aan het lichaam gepresenteerd zodat het lichaam kan wennen aan de warmte van de stenen. Als het lichaam gewend is aan de warmte dan wordt er met de stenen in lange, korte, snelle en rustige bewegingen gemasseerd. Met regelmaat zullen de warme stenen vervangen worden voor nieuwe want deze koelen af tijdens de massage.

Hot Stone massage ontspant het lichaam en activeert deze om afvalstoffen los te laten en af te voeren.

 

Coldstone massage

Coldstones moeten zeer goed gekoeld zijn. Er wordt een paar keer tijdens de massage met één of twee koude stenen langzaam met één strijk beweging over de huid bewogen. Dit ter afsluiting van het deel dat een Hotstone massage heeft ondergaan en het in balans brengen van het gemasseerde deel. Coldstone massage ondersteund ook de werking van de Hotstone massage in de behandeling. Het helpt het lichaam nog beter de afvalstoffen afvoeren maar ook om mogelijke nare gevolgen van alleen een Hotstone behandeling te voorkomen. Te veel warmte in het lichaam kan oververhitting veroorzaken met allerlei nare gevolgen. Zo kan men hoofdpijn krijgen en misselijk worden. Er kan met koude stenen ook gemasseerd of gerold worden op delen van het lichaam waar het nodig is ter ondersteuning van het helingsproces ter plekke.

 

Tip: Wilt u zicht echt goed kunnen ontspannen, dan kunt u het beste minimaal een uur reserveren.