HISTORIE QUIROMASSAGE

 

Het woord Quiromassage komt van het Griekse woord "χείρ, χειρός" oftewel  "Quiros", wat betekent 'hand' en het woord 'massage' wat betekent kneden of zachtjes knijpen.

Het woord 'Quiromassage'  werd voor de eerste keer in Spanje gebruikt door Dr. V.L. Ferrandiz García (1893-1981). Hij studeerde natuurgeneeskunde in de Verenigde Staten en Zwitserland, waar hij in de traditionele Europese massage is opgeleid. Zweedse massage is gesystematiseerd door P. Henrik Ling (1776-1839). Ling werd geboren in Zweden en reisde naar China.  Tijdens zijn terugkeer heeft hij  diverse massagetechnieken geïmporteerd,  waarmee hij  het "Zweedse systeem van de oefening en massage" ontwikkelde. Dat is een vorm van Quiromassage.

De Quiromassage is een manuele therapie waarbij de therapeut gebruik maakt van verschillende technieken, uitgevoerd met zijn handen, om de patiënt te behandelen. Deze technieken worden uitgevoerd met een ritme en gepaste snelheid om  het  gewenste resultaat te behalen voor de huid, het zenuwstelsel, de bloedsomloop , het bot- en spierstelsel... voor het lichaam in het algemeen.

De quiromasseur  behandelt niet alleen het getroffen lichaamsdeel, maar moet perfect weten wat de oorsprong van het probleem is dat de pijn veroorzaakt. Een goede quiromasseur  ziet een massage nooit als alleen een rug, of nek, of benen ... om te behandelen. Hij kent het belang van het zien van de patiënt als een full body (EL CUERPO), waarbij elk lichaamsdeel in contact staat met de andere lichaamsdelen.

Quiromassage heeft een dubbel effect. Niet alleen helpt het verlichten van vermoeidheid en lichamelijke ongemak, maar het heeft ook een positieve invloed op de stemming en de psyche van de patiënt. Dat is waarom het wordt beschouwd als een belangrijke speler in de regulering van de vitale energie van de mens.

Het uiteindelijke doel is niet alleen het vrij zijn van de pijn van de patiënt, maar om het te voorkomen. Daarom zeggen we dat de Quiromassage voldoet aan alle therapeutische functies: zorgen, voorkomen, behandelen en helen.

 

Dr. V.L. Ferrandiz García

 

 

1e Quiromassage school

Maak een Gratis Website met JouwWeb